När ett beslut ska fattas spelar känslan en viktig roll, både medvetet och omedvetet. När ett stort beslut ska fattas, som att köpa ett nytt hem, är den känslan desto viktigare.

När du ska sälja din bostad vill du att alla potentiella köpare ska ta ett kliv in och tänka; här kan jag se mig själv, här vill jag bo! På så sätt kommer en budgivning igång och du kan göra ditt livs bästa affär. För visst vill du få ut maximal vinst som du kan investera i nästa boende?

Homestaging eller homestyling som är de vanligaste begreppen av den tjänst jag erbjuder, har sina rötter i USA där det har varit en etablerad verksamhet sedan 1970-talet. Homestaging handlar om att göra bostaden så attraktiv som möjligt för så många som möjligt. Detta gör man genom att plocka bort allt som är personligt utan att för den delen göra bostaden tråkig eller mindre hemtrevlig. Balansen är ibland svår, men en bra tumregel är att tänka ”less is more”. De flesta av oss har alldeles för mycket saker framme vilket ger ett rörigt uttryck.

För mig är det viktigt att du som kund blir nöjd och stolt kan visa upp ditt hem som är till salu. Därför vill jag ha en personlig kontakt och dialog om hur vi på bästa sätt kan göra just din bostad så attraktiv som möjligt! Vänligen kontakta mig om du går i säljtankar eller har frågor och funderingar.

Homestaging är avdragsgillt på reavinstskatten precis som mäklararvodet. Hur mycket värdet ökar är såklart svårt att säga men en vanlig bedömning är ca 10-20%.